A világ legfurább szállodái

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A világ legfurább szállodái

Feltöltve: 2012-05-23

Ha valami izgalmasra vágyunk, nem muszáj afrikai szafarira mennünk vagy sziklát másznunk. Elég, ha megszállunk egy bizarr szállodában.

Quinta Real (Mexikó)

A mexikói Zacatecas városában található ez a káprázatos hotel, aminek elhelyezkedése nem mindennapi: egy korábban bikaviadaloknak helyet adó arénában építették fel, szobái pedig a gyönyörűen felújított belső térre néznek.

Marmara (Törökország)

Ez az Antalya-ban lévő forgó szálloda egy igazi építészeti csoda. A 2750 tonnás épület egy víztartályon lebeg, így szinte észrevétlenül halad körbe, hogy a szobákból mindig más-más kilátás nyíljon a Földközi-tengerre.

Null Stern Hotel(Svájc)

Ez a „nulla csillagos” szálló igazi földalatti élményt kínál a látogatóknak, ugyanis egy, a hidegháborús időszakból fennmaradt bunkerben helyezkedik el, és természetesen minden luxust nélkülöz.

Beckham Creek Cave (USA)

Az arkansasi sziklák területén fekszik ez a barlanghotel, aminek a megépítése négy évig tartott. Sziklába vájt mivolta ellenére központi fűtés és jakuzzi is található benne, sőt, esküvői ceremóniák helyszíneként is szolgál.

Schneedorf (Ausztria)

A Schneedorf Hotel lényegében egy hatalmas jégkunyhó 2700 méter magasan a tiroli Alpokban, amely báránybőrrel fedett légmatracokkal és erotikus jégszobrokkal csábítja a vendégeket.

Ariau Amazon Towers Hotel (Brazília)

A Manaus városától 56 kilométerre, a brazil esőerdőben fekvő hotelnek az a különlegessége, hogy a fák lombkoronájának szintjén épült meg, így teljes összhangban lehetünk a természettel. A szálloda hat és fél kilométernyi kiépített gyalogutat és 110 méteres magasságban nászutas lakosztályt is kínál.

Hotel Marqués De Riscal (Spanyolország)

Ez a meghökkentő stílusú, Frank Gehry által tervezett szálloda Elciego városában található, a spanyol Rioja borvidék szívében.

The Old Railway Station (Egyesült Királyság)

Aki odavan a régi vonatokért, az valószínűleg szeretni fogja ezt a Chichester szélén lévő szállót. A négy átalakított vasúti kocsi mindegyike egy-egy lakosztályt rejt magában.

Jumbo Hostel, Svédország

A szálló honlapja mindent elmond erről a különlegességről: "Töltse az éjszakát egy igazi Jumbo Jet repülőgép fedélzetén – a földön!" Az élmény valószínűleg kárpótolni fog mindenkit a szűkös helyért.

Crazy Bear (Egyesült Királyság)

A Crazy Bear Csoport szállásai extravagáns dizájnnal és eklektikus stílussal szemkápráztató látványt nyújtanak, miközben az igazi luxus érzetét keltik.

Winvian (USA)

Ennek a connecticuti üdülőnek mind a 18 nyaralóját különböző tematika szerint építették. Az egyik legérdekesebb talán a hotelszobává átalakított helikopter, de van fa tetején épült kunyhó, golfház és zeneszoba is.

Dream Cave Hotel (Törökország)

A Dream Cave Hotel csak egy a számos, Kappadókiában elhelyezkedő barlangszállók közül, ám ami különlegessé teszi, az az, hogy négy szobája a híres, természet alkotta sziklaképződmény, a tündérkémények belsejében található.

Treehouse (Egyesült Királyság)

A cornwalli Deerpark erdőben fekvő Treehouse rozoga, ferde ajtóival, össze-vissza álló tetőcserepeivel és a házikón keresztül növő hatalmas tölgyfával várja azokat a vendégeket, akik a megszokottól teljesen eltérő környezetre vágynak.

The Poseidon Resort (Bahamák)

A Poseidon Resort a víz felszíne alatt 12 méterrel helyezkedik el, és 10 centiméter vastag akrilüveg burkolattal látták el, így a vendégek a saját szobáikból nyerhetnek betekintést a tenger élővilágába.

The Library Hotel (USA)

Ez a Manhattan szívében fekvő luxushotel igazi érdekességnek számít az utazók körében. A szálloda minden emeletét egy régi könyvtári besorolás, a Dewey-féle tizedes osztályozás egy-egy kategóriájának szentelték. A kilencedik emeleten például csak a 900-as osztályba tartozó, vagyis a történelmi és földrajzi olvasnivalók kaptak helyet.

Forrás: Telegraph.com