Ez az ábra a mutatja, hogy fékezte meg Dél-Korea kevesebb mint egy hónap a koronavírus terjedését

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ez az ábra a mutatja, hogy fékezte meg Dél-Korea kevesebb mint egy hónap a koronavírus terjedését

Feltöltve: 2020-03-22

Dél-Koreának kevesebb, mint egy hónap alatt sikerült megfékeznie a koronavírus járványt. Igaz, itt a lehető legnagyobb mennyiségben tesztelték illetve tesztelik a lakosságot. Az ázsiai országban nem csak a fertőzöttek, de a halottak száma is jóval alacsonyabb az átlagosnál.

Dél-Korea több mint 8400 koronavírus esetet és 81 halálesetet jelentett eddig. Az új esetek száma február 29-én tetőzött, azóta pedig napról napra egyre kevesebb az új fertőzött. Az ország hatalmas mennyiségben végzett teszteket, ezzel elősegítve az egészségügyi dolgozók és a lakosság körében a betegség terjedésének csökkenését.

Az új esetek számát tekintve február 29-e volt a legkiemelkedőbb, amikor is 909 új esetet jelentettek. Ezt követően az újonnan bejelentett esetek száma napról napra alacsonyabb lett, legutóbb már csak napi 74 új koronavírus-esetet jelentettek a hatóságok.

WHO vezetője elmondta:
„A legfőbb üzenetünk most az: tesztelni, tesztelni, tesztelni kell.”


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint sok helyen a lakosság tesztelése, az izoláció és a kapcsolatfelvétel nyomon követése nem történik meg időben, kellő gyorsasággal.

A szervezet vezetője hozzátette azt is: az izoláció és a kézmosás önmagukban nem elegendőek.

Forrás: bbc.com és businessinsider.com