Karácsonyi fényár Luzernben

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Karácsonyi fényár Luzernben

Feltöltve: 2011-11-24

Luzern adventkor különlegesen szép ruhát ölt. A karácsonyi piacok, a feldíszített épületek, a szabadtéri korcsolyapályák, a fényárba öltöztetett templomok még szebbé teszik a várakozás idejét.

2011. december 3. és 21. között Luzern óvárosának központjában a helyiek által „Lozärner Wiehnachtsmärt“-nek nevezett karácsonyi vásár 70 díszes házikója különleges karácsonyi hangulatot áraszt, amelyhez hozzátartozik a puncs, a forralt bor, a sült gesztenye és a sok-sok karácsonyi finomság illata. A látogatók a DesignSchenken elnevezésű karácsonyi vásárban fiatal svájci képzőművészek egyedi ajándékötletei közül válogathatnak. A vásárnak 2011. december 2. és 4. között a „Kornschütte“ épülete, a luzerni városháza történelmi múlttal rendelkező csarnoka ad otthont.

2011. december 1. és 2012. január 2. között a kongresszusi központ előtt várja a vendégeket a „Live on Ice“ nevű program.
A közvetlenül a tó partján található korcsolyapálya különleges perceket tartogat mindenkinek. Az apró fényekkel díszített fenyőfa és a 14 méter magas karácsonyfa valódi karácsonyi mesevilágot teremt a központ köré, amely karácsonyi hangulatú, mesés esti találkák helyszínéül szolgál. A korcsolyapálya használata ingyenes, sőt a helyszínen lehetőség van korcsolyák, és a kisebbek segítségére szolgáló “pingvinek” bérlésére.
Szintén december 1-jén, advent kezdetekor jelenik meg először a Jezsuita-templom homlokzatán Gerry Hofstetter, nemzetközi képzőművész által megálmodott, karácsonyi jelképeket felsorakoztató fényjáték.

A luzerni szállodák is karácsonyi díszbe öltöznek, és vonzó karácsonyi ajánlatokkal várják vendégeiket. A híres, különleges karácsonyi külsőbe öltöztetett Seeburg szállodát minden évben 300 ezer apró lámpa díszíti. A szálloda emellett változatos karácsonyi programokat is kínál a vendégeknek.
A tó partján álló Seehotel Hermitage saját jégpályával rendelkezik. A sült gesztenye illata, a puncs finom íze és a ház szikrázó fényei igazi ünnepi hangulatot teremtenek.

Luzern Turisztikai Hivatal november 26-ától indítja közkedvelt városnéző sétáit a karácsonyi fényárban úszó Luzernen keresztül.
A séták során a vendégek megismerkedhetnek a legfontosabb adventi és karácsonyi helyszínekkel, miközben elgondolkodtató és olykor vidám karácsonyi történekben is részük lehet.

További információk: www.luzern.com/weihnachten