Luxus a Balatonnál

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Luxus a Balatonnál

Feltöltve: 2011-09-29

2004-es nyitása óta a Balaton egyik legnépszerűbb szálláshelyévé vált a siófoki Hotel Azúr**** Wellness és Konferencia Szálloda, mely 7. születésnapján új, exkluzív szárnnyal bővül.

Egy több mint másfél milliárd forintos beruházás révén – mely részben az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg közel két év alatt – a Hotel Azúr Szállodakomplexum a vidék egyik legsokoldalúbb szolgáltatásokat nyújtó szállodaegyüttesévé vált. A fejlesztés során a népszerű hotel palettája egy új Prémium szárnnyal, szórakoztató központtal és további konferenciatermekkel bővült.

A Hotel Azúr Prémium**** névre keresztelt, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező, közvetlen vízparton található szállodai épületben 49 szobaegység áll a vendégek rendelkezésére, melyből 22 kétágyas, 24 balatoni panorámával rendelkező junior suite, 3 pedig jacuzzival és szaunával felszerelt lakosztály.

A Prémium szárny szolgáltatásai közül egyik legmeghatározóbb az 1800 m2 alapterületen található wellnessközpont. Az úszó- és élménymedencék mellett exkluzív szaunapark – három különböző hőmérsékletű finn szaunával, infraszaunával, gőz-, illat- és jégkamrával, zuhanytemplommal, és egy fenséges balatoni panorámás rönkszaunával – szolgálja a vendégek felüdülését és kikapcsolódását.

A Hotel Azúr Prémium spa kezelései az ősi elemek ötvözésével újjávarázsolják és megfiatalítják a mindennapi rohanásban megfáradt testet. Tűz, Ősi vizek, Levegő, Varázslatos Föld és Zöld arany ihlette, különleges élményt nyújtó szolgáltatások révén a vendégek testileg és lelkileg is tökéletesen újjászületnek.
Az AlfaSzféra névre hallgató többdimenziós élményszobában a hangok, fények, melegség és a mozdulatok sajátos harmóniájával egyedülálló tudatállapotba kerülhetnek a programon résztvevők, melynek következtében csökken a stressz-szint, aktivizálódnak a belső erőtartalékok, és a vendégek újra feltöltődve vághatnak neki a mindennapok kihívásainak – ráadásul a kismamák feszült izomzatát, testét, lelkét is gyógyítani lehet vele, ami a babának is kifejezetten jót tesz.

„A Prémium szárny azért egyedülálló a wellness tekintetében, mert itt kevésbé a vízi elemekre, mint a szaunavilágra helyeztük a hangsúlyt. Igazi nyugalom szigete ez, amely a környéken egyedülálló, s nem csak a csodálatos, lelket melengető vízparti látvánnyal szolgáló egységek miatt, hiszen ugyanezt elmondhatom akár a kozmetikai kezelésekről vagy a masszázsokról is.

Amellett, hogy mindenki megtalálja az egészségi állapotának, habitusának vagy épp kedvének való szolgáltatást nálunk, olyan luxuskezeléseket vezettünk be, amelyek már egy alkalommal is hatnak, látványosak – az áruk azonban elérhető. Ez azért fontos, mert általában nem tartózkodik annyi időt itt a kedves vendég, hogy legyen időnk hónapokig kezelni.
Az általunk használt készítmények részben a tengeri világból származnak, iszapot, kaviárt, algát tartalmaznak, de szeretettel dolgozunk például magas orchidea hatóanyag-tartalmú készítményekkel is, amelyek segítik a sejtek élettartamának hosszabbodását, s nem csak kényeztetnek, hanem mélyen regenerálnak is” – mondta Illésné Rákos Krisztina, a wellness vezetője.

A szálloda 70 fős Opus étterme felejthetetlen élményeket kínál a gasztronómia szerelmeseinek. A büféasztalos reggeli standard kínálata olyan ínyencségeket tartalmaz, mint a házilag füstölt balatoni halak vagy a bio sarok, helyilekvár-, méz-, biokrém- és primőrzöldség-kínálattal. A reggeli meleg ételei az egyéni igények szerint a látványkonyhában készülnek el.

A vacsorák alkalmával friss, helyi alapanyagokból, modern technológiával elkészített ötfogásos menüsorok fogyaszthatóak (nemzetközi konyhai kínálatból, az erősebb gourmet-fogásoktól egészen a könnyű vegeteriánus ételekig), melyekhez az étterem személyzete a Petrus borbárból kitűnő hazai és külföldi borokat ajánl. Az Opus étterem különlegessége a látványkonyhában található úgynevezett „chef table”, amely 2–2,5 órás utazásra invitálja a kulináris élvezetekre vágyókat. A gasztronómia iránt érdeklődő vendégeket a chef, Süli János András invitálja saját territóriumába, ahol a rendelkezésre álló friss alapanyagokból a vendégekkel konzultálva, az igényeik szerint készülnek el a mesteri fogások.